Cum suntem in post m-am gandit sa va prezint una dintre retetele mele preferate taietei de zucchini cu rosii. Este un preparat usor, rapid si foarte gustos.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
Pentru rosiile coapte:
250 g rosii cherry
1-2 linguri de ulei de masline
1/4 lingurita oregano
2 fire de patrunjel verde tocat
5-6 frunze de busuioc
sare si piper dupa gust
Pentru sos:
2-3 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie taiata fin
un pic de fulgi de chili
1/4 lingurita oregano uscat
2 fire de patrunjel verde
un pic de busuioc
1/2 ceasca rosii zdrobite (proaspete sau din conserva)
10 masline fara samburi
2 linguri de otet balsamic
Pentru pstele de dovlecel:
2 dovlecei zucchini medii
sucul de la o lamaie
1 lingurita de busuioc proaspat.
Mod de preparare:
Pornitu cuptorul si fixati la 180 de grade.
Taiati rosiile in jumatate si puneti-le intro tava tapetata cu hartie de copt, turnati peste rosii un pic de ulei de masline, apoi presareti celelalte ingrediente peste rosii. Bagati tava in cuptor pentru 20 de minute.
Puntei un pic de ulei intr-o tigaie adaugati ceapa si fulgi de chili, caliti pentru 5 minute pana cand ceapa devine moale si trensparenta apoi adaugati celelelte in gredinet pentru sos si gatiti pentu 15 minute.
Intre timp pregatim taieteii de zucchini. Taieteii ii facem cu o ustensile spaciala ca si aceea de curatat cartofi dar cu zimti. daca nu aveti asa ceva atunci taiati dovlecelul in felii foarte subtiri pe lingime si apoi feliile le taiem fasii forte subtiri. Sau mai este o metoda crestam dovlecelul cu cutitul in felii subtiri apoi cu curatatorul de cartofi taiem taieteii. Puteti vedea metodele in filmuletul de mai jos.
Dupa ce ati facut taieteii punetii intr-un bol si adaugati zucul de lamaie si busuiocul, amestectai bine apoi cand este gata sosul turnatiil peste taietei adaugati si rosiile coapte amestecati bine si serviti.