Imi plac sosurile Italiene mai ales sosul pentru spaghete sau lasagne, Bolognese.
Cand am fost ultima data pe meleaguri mediteraneene am mancat intr-o locatie frumoasa din Treviso o supa extraordinar de gustoasa numita “Brodo di Lasagna”, semana cu o portie de lasagna imprastiata dar mult mai zemosa.
Azi am incercat sa o reproduc si spre uimirea mea mi-a iesit aproximativ 90% la fel de delicioasa, pot sa spun acest lucru pentru ca oala este aproape goala. Avand asa un succes m-am gandit s-o public si pe site.
Iata de ce avem nevoie:
500 g canrnat de casa
2 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1 1/2 lingurita de oregano uscat
1 piperoncino daca va place picant
2 linguri de pasta de tomate
4 cuburi de Knor sau maggi de pui dizolvate in 1.5 l apa fierbinte
4-5 rosii tocate marunt
1 pachet de foi de lasagnea
250 g ricotta
100 g parmezan ras
1/2 cana de smantana dulce pentru mancare
o mana de frunz de busuioc sau 1 lingura de busuioc uscat
Mod de preparare:
Puneti uleiul de masline intr-o oala mai mare la foc mediu.
Decojiti carnatii si prajiti carnea in uleiul incins. Dupa ce s-a prajit carnea din carnati adaugati ceapa taiata marunt si caliti-o aproximativ 4 minute dupa care adaugati usturoiul tocat marunt, oregano si piperoncino, amestecati bine si lasti pe foc 1 minut.
Adaugati apoi pasta de tomate, amestecati bine pana cand se imbina cu carnea si pasta incepe sa se inchida la culoare, aproximativ 3 minute.
Adaugati supa de pui, rosiile taiate marunt si 250 ml de apa. cand incepe sa dea in clocot acoperiti oala cu un capac si lasati-o sa fiarba 10 minute. Rupeti foile de lasagna in bucati si adaugatii la supa, lasati sa fiarba 8 minute. Potriviti de sare si piper.
Separat intr-un bol amestecati ricotta cu parmezanul si smantana dulce, asezonati cu sare si piper si lasati bolul deoparte.
La sfarsit inainte de a opri focul adugati busuiocul tocat marunt. Puneti supa in boluri puneti deasupra din mixul de ricotta si parmezan si decorati cu parmezan ras si frunze de busuioc.