Salata de naut, vinete si dovlecei
Ingrediente:
Naut 1 conserva
1 vanata,
1 dovlecel
1 ceapa rosie
1 lamaie
2 rosii
3 linguri de ulei din samburi de struguri sau masline
1 legatura patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Nautul se strecoara de zeama si se spala sub jet de apa rece. Dovlecelul se spala, vanata se taie rondele si se prajeste pe gratar. Ceapa se curata si se taie solzisori, dovlecelul si rosiile se taie patratele, iar patrunjelul se toaca grosier.
Se stoarce lamaie iar zeama se amesteca cu uleiul, sarea si piperul astfel obtinem o vinagreta.
Nautul, dovlecelul, vanata prajita, rosiile, ceapa rosie si patrunjelul verde se amesteca bine. Vinagreta se adauga chiar inaite de servire pentru a nu se inmuia legumele.
Este un preparat pe care il putem servi ca atare sau alaturi de carne la gratar.