O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Sanatate

Vitamina D rolul si proprietatile ei

vitaminaDVitamina D este antirahitica ajuta la osificarea oaselor, la asimilarea calciului si a fosforului si se mai numeste si calciferol. cariile dentare sunt in mare parte datorita lipsei de vitamina D, impreuna cu vitamina A are o foarte mare influenta in influentarea dentaiei.

O gasim in piele sub forma de provitamina si este transformata sub influenta razelor de soare in vitamina D, in jur de 20 de minute pe zi de stat la soare sunt suficiente, fapt pentru care o mai numim si vitamina iradiata.

Alimentele in care o gasim in proportie mai mare sunt: ficat de peste, oua, icre, smantana, galbenus de ou, lapte, sardine.

Se dizolva in grasimi, nu se dizolva in apa, este rezista la temperaturi de 120 – 160 grace C si este distrusa de razele ultraviolete.

Carenta de vitamina D duce la rahitism la copii iar la adulti favorizeaza aparitia osteoporozei. Este foarte importanta pentru organism deoarece are un rol important in cresterea imunitatii si rezistenta oaselor.
VitaminaDsimetabolismul

vitaminad o gasim

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.