Friptura de miel greceasca
Ingrediente:
1 pulpa de miel din spate de circa 2.5 – 3 kg
frunze de salvie uscate sau proaspete 20 buc
rozmarin 3 crengute
lamaie 3 bucati
Usturoi 1 capatana
sare, piper si boia
Mod de preparare:
Inainte cu o seara se impaneaza pulpa de miel cu usturoi jumatate de capatana, frunzele de salvie, usturoiul ramas si rozmarinul se toaca marunt apoi se pun intr-un mojar si se fac pasta se adauga si sare si piper pentru a obtine o pasta mai fina. Dupa ce am obtinut o pasta adaugam zeama de la 2 lamai, cu aceasta pasta ungem bine pulpa de miel impanata si bagam la frigider pana a doua zi.
A doua zi intr-o tava mai adanca se pune 500 ml apa, zeama de la 1 lamaie sare si piper, apoi punem un gratar peste tava in asa fel incat atunci cand punem pulpa de miel sa nu atinga apa. Peste carnea de miel punem rondele de lamaie. Dam la cuptor la foc potrivit timp de 40 minute, dupa ce pasta de salvie si rozmarin a facut o crusta stropim usor cu zeama din tava, mai lasam 20 minute friptura in cuptor si apoi verificam carnea daca este facuta. Daca este gata scoatem gratarul cu tot cu carne si lasam sa se odihneasca cateva minute apoi portionam.