Prajitura Alba ca Zapada

972
SHARE
loading...

Prajitura-Alba-ca-Zapada
Aceasta prajitura este preferata fratelui meu dar si a fetelor. Este usor de preparat si nu este scumpa.
Ingrediente pentru foi:

3 oua,
6 linguri zahar,
6 linguri ulei,
12 linguri lapte,
o lingurita bicarbonat stins cu otet,
faina cat cuprinde in functie de cat sunt de mari ouale si lingurile.
Crema:
1 l lapte,
8 linguri faina,
250 gr margarina sau unt,
200 gr zahar,
zeama si coaja de lamaie.

Mod de preparare

Se pun ouale cu zaharul intr-un vas si se mixeaza apoi se aduga cate o lingura de ulei, mixand bine dupa fiecare, se adauga apoi cele 12 linguri de lapte, bicarbonatul stins cu otet si se amesteca bine. Se adauga faina cat cuprinde, aluatul trebuie sa aiba o consistenta potrivita inspre tare. Se imparte aluatul in 4 parti egale apoi se unge o tava cu ulei si se intinde cate o foaie direct pe tava deoarece foaia va fi foarte subtire, se baga in cuptorul deja incins la 180 grade pentru circa 5 minute, timp in care puteti sa intindeti o alta foaie. Eu mai folosesc si hartie de copt, pun pe dosul tavi hartie de copt o ung cu putin ulei si intind foaia, asa pana cand se coace o foaie o intind pe cealalta pe alta hartie de copt si continui asa cu toate 4. Se pot face si 5 foi dar eu le prefer mai grosute.
Dupa ce am facut toate cele 4 foi le lasam sa se raceasca si intre timp preparam crema.
Se pune la fiert laptele amestecat cu faina, zaharul si coaja de la lamaie taiata feli. Dupa ce a dat in clocot se scoate coaja de lamaie si se arunca. Se lasa sa se raceasca. Margarina sau untul trebie adus la temperatura cameri si se mixeaza apoi se adauga treptat crema de lapte, cand am incorporat toata crema in unt se adauga zeama de la o lamaie stoarsa si strecurata. Acum se mai poate adauga coaja de lamie rasa daca va place.
Asamblasea prejituri se face astfel: se pune o foaie , crema, foaie, crema, foaie, crema si foaie. Ultima foaie se uda cu o pendula dupa care se presara zahar pudra. Se pune prajitura la frigider pana a doua zi.
Daca vreti sa se inmoaie mai repede foile, puneti margarina in crema de lapte cat inca este calda amestecati bine si turmati crema intre foi. Lasati sa se raceasca si se poate servi cam in 1 ora este gata. Aceasta metoda o folosesc atunci cand sunt in criza de timp sau fetele nu mai au rabdare.

loading...