[adsense float=’left’] Acest tort este foaret simplu si rapid de preparat.
Iate ce ingrediente avem nevoie:
Pentru crusta:
18 bucati biscuiti amaretti sau biscuiti cu cacao
100 g migdale macinate
100 g unt
Pentru crema:
3 albusuri mari, la temperatura camerei 30 minute
1/4 cana de zahar
1 linguriță miere
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri Lichior Amaretto sau esenta de migdale
1 cana ciocolata amăruie de calitate tocata marunt
Mod de preparare:
Pentru crusta: Se macina biscuitei impreuna cu migdalela, untul se pune la popit. Cand untul s-a topit se adauga peste biscuiti si migdale si se amesteca bine. Se tapetreaza o forma rotunda cu hartie de copt dupa care punem biscuiti in frma si ii presam bine. Punem tava in frigider.
Pentru crema:
Se pune o oala cu apa la fiert, albusurile se pun intr-un vas de metal care se potriveste deasupra oalei cu apa, adaugam un pic de sare si mierea cand apa a inceput sa fiarba punem vasul cu albusurile deasupra si incepem sa le batem pe bay-marine folosind un mixer si adaugand treptat zaharul. Cand albusul este spuma si la suprafata a inceput sa luceasca se ia vasul de pe oala si se mai continua baterea pana cand obtinem o spuma tare de bezea. Separat intr-un alt vas se bate frisca cu lichiorul amaretto sau esenta de migdale.
Cand frisca a devenit spuma adaugam albusurile si amestecam bine cu o spatula. Tocam ciocolata marunt si o acaugam in compozitie amestecam pentru a imprastia ciocolata uniform.
Scoatem crusta din frigider si turnam deasupra compozitia de frisca si albus, nivelam si cu ajutorul unei furculite trasam cateva linii. Bagam tortul la frigider pentru cel putin 3 ore.
Inainte de servire scoatem forma si trensferam tortul pe platou, presaram cacao deasurpe in strat suptire.
Tortul il mai putem servi si cu sos de ciocolata.