O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Retete culinare

Gem de mure

gem-de-mure-de-padure
[adsense float=’left’]Ingrediente:
2 kg mure
1 kg zahar
o lamaie
un varf de cutit conservant

Mod de preparare
Spalati murele sub jet de apa rece si indepartati coditele daca au mai ramas.
Puneti murele intr-un vas si zdrobitile sau frulatile in robotul de bucatarie sau blender, strecurati printr-o sita siropul obtinut pentru a indeparta semintele. Puneti intr-o oala cu fund dublu (sa nu se lipeasca de fund) siropul si zaharul la fiert. Lasati sa fiarba pana scade cam de 2 degete, luati cu o lingura din compoziie si puneti pe o farfurie sa se raceasca daca s-a intarit si are consistenta pe care o doriti adaugati zeama de lamaie (se pune pentru a-si pastre culoarea si pentru gust) si conservantul, mai lasati sa dea un clocot si opriti focul. Lasati sa se raceasca apoi puneti in borcane gemul si sigulati.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.