O paine treditionala Irlandeza cu bicarbonat de sodiu in locul drojdiei de bere, o reteta usoara si rapida. Este perfecta pentur mic dejun sau alaturi de o tocana de legume sau carne.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
450 g faina
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de sare
400 ml de lapte batut
Mod de preparare:
preincalziti cuptorul la 220 de grade apoi tapetati o tava cu hartie de copt.
Puneti faina intr-un bol apoi adaugati sarea si bicarbonatul de sodiu peste care puneti jumatate din cantitatea de lapte batut. Amestecati bine apoi adaugati si cealalta parte de lapte batut si framantati aluatul 5-10 minute pana cand se desprinde de mana.
Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, adica sa nu fie nici prea moale nici prea tare. Daca este prea moale mai adaugati putina faina iar daca este prea tare adaugati lapte batut.
Consistenta aluatului este in functie de calitatea fainii.
Faceti o bila din aluat apoi o aplatizati usor cu mana si cu un cutit faceti 2 crestaturi. Puneti aluatul pe tava si coaceti timp de 30 de minute sau pana cand are o culoare galben auriu inchis.
Este prefecta cu unt si gem de capsuni.