Am vazut ca in ultimul timp este o tendinta foarte puternica de a folosi mai in toate retetele rosii uscate, si intredevar sunt perfecte in salate, sosuri pentru paste si sa fiu cinstita cam in orice preparat care are si rosii in compozitie. Mie imi plac cu paine cu unt sunt excelente.
[adsense float=’left’]Am o reteta de pasta de rosii uscate cu ulei de masline care este wow un vis.dar mai intai sa va spun cum sa uscati rosiile, iar pentu asta ne trebuie:
1 kg de rosii cherry
putina sare de mare,
Ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 100 de grade adica pe treapta cea mai mica a cuptorului. Pe o tava asezati o hartie de copt. Spalati rosiile si stergeti-le cu un prosop de bucatarie de hartie.
Rosiile trebuie sa fie uscate apoi le taiati in jumatate. Le asezati pe tava cu partea taiata in sus, presarati pe fiecare bucata un pic de sare. Rosiile nu trebuie ingramadite sa nu se suprapuna.
Bagati tava in cuptor pentru 2 ore dar din 30 in 30 de minute intoarceti tava. Aveti grija sa nu se arda rosiile asa ca asezati-le la mijlocul cuptorului.
Dupa ce s-au copt lasatile sa se raceasca in tava cu cuptorul inchis. Cand s-au racit complet puneti-le intr-un borcan si turnati peste ele ulei de masline. Pastrati borcanul in frigider.
Aceasta este metoda cea mai rapida de a obtine rosii uscate, sunt un ingredient foarte folosit in bucatatria mediteraneana.