O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Tort de ciocolata Kahlua

tort-de-ciocolata-Kahlua
[adsense float=’left’] Pentru blat:
520 g faina
2 linguri de pudră de cacao neindulcita
1 lingurita scortisoara macinata
3/4 ceasca rom Kahlua (este un rom cu aroma de cafea)
3/4 ceasca lapte bătut sau iaurt
Jumătate cană de ulei vegetal
3 oua mari

pentru crema:
2/3 cana pudra de cacao neindulcita
6 linguri de apa clocotita
3 linguri Kahlua
8 linguri unt la temperatura camerei
4 căni zahar pudra
Jumătate linguriță scorțișoară

Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti tava pentru tort, tapetand-o cu artie de copt.

2. Intr-un bol puneti faina, cacaoa, scortisoara amestecati ingredientele uscate apoi puneti iaurtul, romul kahlua, uleiul si puale, mizati bine timp de 2 minute, trebuie sa obtinem un aluat omogen fara cocoloase.

3. Puneti aluatul in tava si bagati-o in cuptor pentru ce putin 30 minute, sau pana cand, atunci cand apasati usor suprafata blatului acesta revine la forma initiala.
Dupa ce s-a copt bletul il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca, dupa care il taiem pe jumatate.
Atentie nu taiati blatul pana cand nu e racit colplet.

4. Pregatiti glazura astfel: intr-un bol puneti pudra de cacao si turmati peste ea incet apa fierbinte, atentie la cocoloase, apoi adaugati romul si amestecati bine. Cu ajutorul unui mixer, spumati untul apoi adaugati jumatate din cantitatea de zahar si scortisoara mixati bine la viteza mica iar apoi adaugati mixul de cacao, incet cate o lingura sa nu se taie crema. Daca observati ca se taie mai adaugati cate o lingura de zahar. Dupa ce ati incorporat tot zaharul mariti usor viteza mixerului la mediu pana obtineti o compozitie pufoasa aproximativ 2 minute.

5. Dupa ce blatul s-a racit si l-ati taiat in doua iar crema este gata, luati un platou sau un suport pe care vreti sa asezati tortul, puneti o parte de blat apoi un strat de crema si iar a doua parte de blat si iar crema. Ultimul strat de crema trebuie intins si pe margini. Se da tortul la frigider pentru cel putin 4 ore.
Daca nu gasiti Kahlua, puteti pune o esenta de rom si restul de cantitate cafea. Va avea aproximativ acelasi gust.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.