Conserva de fasole

8296
SHARE
loading...

conserva-de-fasole
Conserva de fasole este una dintre cele mai folosite la noi in casa, eu de obicei pun cate 50 de borcane. Pe timp de iarna, cand nu stiu ce sa fac de mancare iau un borcan de fasole prajesc carnat, bacon sau chiar gratar si gata cina, cand postestim mancam doar fasolea.

Iata ce ne trebuie: 2 kilograme fasole boabe, bulion de rosii 3 litri, 500 g ceapa, 2 capatani de usturoi, 500 ml ulei de floarea soarelui, 3 frunse de dafin, 1 lingurita de cimbru, sare si piper dupa gust, 3 aspirine.
Fierbem fasolea in 3-4 ape.

Curatam ceapa si usturoiul apoi le taiem marunt. Punem intr-o cratita mai mare uleiul la incins si calim bune ceapa si usturoiul, adaugam si putina sare. Cand fasolea s-a fiert de trei sferturi o strecuram si o adaugam peste ceapa, punem bulionul, o lingurita de zahar, frunzele de dafin, cimbrul, sare si piper. Lasam sa fiarba pana cand fasolea este bine fiarta si bulionul a scazut.

Cantitatea de bulion o ajustam in functie de fasole, trebuie sa o acopere un pic atunci cand il adaugam. Daca punem prea mult bulion va fi prea suptire. Cantitatea de bulion depinde de ce fasole folosim, se stie ca unele se umfla mai mult altele mai putin, eu va recomand fasolea cu bob mic, dar se poate si cu cea mare, depinde ce va place.

Lasam sa fiarba bine tot continutul pana cand scade, trebuie sa aiba consistenta unei iahnii de fasole. Potrivim gustul cu sare si piper. Aspirina o dizolvam intr-un pic de apa si o adaugam dupa ce am luat oala de pe foc. Amestecam bine si lasam sa se raceasca dupa care punem fasolea in borcane cu capa. Le depozitam in camara in loc uscat si intunecat.

Dupa cum va spuneam mai sus, este preparatul perfect atunci cand nu ai timp sa faci mancare, te grabesti sau pur si simplu ai pofta de fasole cu carnati sau cu ciolan.

loading...