Tort Vanessa cu migdale

1005
SHARE
loading...

Un tort special pentru ziua de numa a fetitei mele.

Ingredinete:
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
100 ml ulei
5 linguri migdale macinate
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

1 l lapte
15 linguri gris
1 esenta de vanilie
10 linguri zahar
250 g margarina

Pentru sirop:

coaja de la o lamaie
400 ml apa
150 g zahar
pentru decor
migdale intregi decojite di cu coaje
fulgi de migdale
coaja de la lamaie din sirop.

Mod de preparare:
Pornim cuptorul la 180 grade.
Blatul:
Separati albusul de galbenus, albusul se bate spuma cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul si in timp ce mixam turnam incet uleiul ca si la maioneza, adaugam migdalele macinate, praful de copt si faina, amestecam bine apoi adaugam jumatate din cantitatea de albus amestecam apoi adaugam si cealalta jumatate de albus. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt apoi punem compozitia de blat, o nivelem si o bagam la cuptor. Coacem pana cand trece testul cu scobitoarea, aprozimativ 30 minute. Cand este gata scoatem baltul din forma si il lasam sa se raceasca.
Crema o preparam astfel:
Punem laptele la fiert cu zaharul si esenta de vanilie, cand laptele a dat in colocot adaugam grisul sub forma de ploaie. Fierbem timp de 5 minute apoi oprim focul si lasam sa se raceasca.
Margarina care este la temperatura camerei o spumama cu ajutorul mixerului pana devine aerata bine. Cand crema s-a racit adaugam cate o lingura la margarina, mixam pana cand toata crema s-a incorporat.
Siropul se face astfel:
Decojim o lamaie cu ajutorul curatatorului de cartofi sau cu un cutit cu lama subtire taiem felii din coaja, avem grija sa nu luman foarte mult din partea alba. Punem cojile in apa impreuna cu zaharul si fierbem siropul timp de 10 minute dupa ce a dat in clocot. Lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit blatul il taiem in 2 pe orizontala il insiropam punem un strat de crema apoi cealalta bucata de blat inca un rand de crema. Nivelam cu o spatula apoi incepem sa ornam tortul, pe margine cu fulgi de migdale iar deasupra cu migdale intregi curatate de coaja maro si necuratate, bucati de coaja de lamaie taiate evantai. Decorul il puteti fece cum vreti dumneavoastra.

loading...