Va propun un tort super gustos si super simplu de preparat. Este ideal pentru o zi caldurasa de vara dar nu numai.
Ingrediente:
Pentru blatul Blondie cu piersici
180 g unt
300 g zahar
2 linguri de esenta de vanilie
1 ou
1 albus
170 g faina
1 lingurita scortisoara
3/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 piersica mare taiata cubulete
Pentru Cheesecake-ul de caramel
450 g crema de branza la temperatura camerei
200 g zahar
170 ml sos caramel reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/sos-caramel/
1/2 lingurita scortisoara
400 ml frisca lichida
Pentru piersicile cu caramel:
2-3 piersici curatate de pielita si feliate
2 linguri de zeama de lamaie
1 lingurita scortisoara
3 linguri de zahar
1 lingura de unt
1 lingurita de rom optional
Pentru decor:
frisca batuta si sosul de la caramelul de piersici
Mod de preparare:
Pre4incalziti cuptorul la 180 de grade apoi tapetati funful unei tavi de 24 cm cu hartie de copt.
Toiti untul intr-un bol in cuptorul c microunde apoi trensferati-l in bolul unui mixer. Adaugati zaharul si mixati pana cand se combina si zaharul incepe sa se topeasca.
Adaugati oul, albusul de ou si vanilia, mixati iar pana cand se cmbina toate ingredientele.
In alt bol amestecati ingredientele uscate adica faina, scortisoara, praful de copt si bicaronatul de sodiu.
Adaugati ingredientele uscate la compozitia de unt si oua si mixati pana cand se combina.
Adaugati piersica curatat de coaja si taiata cubulete la compozitie dupa care turnati compozitia in tava si coaceti 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt lasati-l sa se raceasca 5 min ute apoi scoateti blatul din tava si indepartati hartia de copt.
Pregatiti sosul caramel dupa reteta si lasati-l sa se raceasca.
Dupa ce blatul si caramelul s-au racit incepeti sa pregatiti cheeasecake-ul astfel: bateti crema de branza cu zaharul pana cand este pufoasa.
Adaugati 100 g din sosul de caramel si scoartisoara, amestecati pana cand s-au combinat toate ingredientele. Bateti frisa cu un mixere pana cand se intareste. Incorporati branza cu caremel in frisca cu ajutorul unei spatule.
Puneti blatul in forma in care s-a copt apoi turnati peste el compozita pentru cheesecake. Uniformizati apoi bagati tava in frigider pentru 3-4 ore.
Dupa ce a stat tortul in frigider si s-a intarit pregatiti piersicile in caramel astfel:
Curatati si feliati piersicile apoi puneti-le intr-o tigaie iar peste ele adaugati zeama de lamaie, scoartisoara si zaharul, amestecati bine adaugati untul si romul si gatiti inca 8-10 minute la foc mediu.
Lasati piersicile sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit piersicile scoateti tava din frigider, indepartati marginile tavi apoi puneti tortul pe un platou. Puneti bucati de piersici din mijloc spre exterior. Ornati cu frisca batuta cu putin zahar pe margini apoi turnati peste tort cu o lungura sosul de pe piersici.
Bagati tortul in frigider pana in momentul serviri. Daca va mai ramane sos de la piersici puteti sa-l serviti alaturi intr-o sosiera.