Supa de cartofi noi
Ingrediente:
4 cartofi de marime medie – mare
2 morcovi
1 ceapa
1 legatura de patrunjel verde
200 g kaizer sau bacon
250 g smantana
2 linguri de faina
2 linguri ulei
sare piper dupa gust
Aceasta supa se mai numeste si supa saracului, deoarece are putine ingrediente si se poate face si fara bacon, kaizer, iar in loc de smantana putem folosi lapte dulce sau lapte batut.
Mod de prepareare:
Curatam si spalam morcovi, ceapa si cartofii. Tocam ceapa marunt, morcovii ii taiem pe jumatate pe lungime si apoi rondele, cartofii ii taiem cubulete. Baconul sau kaizerul se taie fasii subtiri.
Intr-o oala punem uleiul la incins, cand acesta s-a incins bine adaugam baconul si lasam sa se topeasca un pic din gresimea lui. Dupa aproximativ 2 inute adaugam morcovii si cepa, lasam sa se caleasca bine, cand observam ca morcovii si-au schimbat culoarea putin culoarea se adauga cartofii. Adaugam 2 litri de apa, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp amestecam smantana cu faina, tocam patrunjelul verde fin. Cand s-au fiert legumele luam din seama de pe ele 2 polonice si adaugam in smantana, procedeul acesta este pentru a aduce smantana si faina aproape de temperatura supei, in acest fel smantana nu se branzeste. Turnam smantana in supa si lasam sa fiarbe 2-3 minute apoi adaugam patrunjelul verde, oprim focul si acoperim cu un capac. lasam sa se odihneasca 10 minute apoi o putem servi.