Un preparat cu specific Italian. Florile de dovlecel sunt o delicatete. Se pot prepara atat dulci cat si sarate umplute cu diferite umpluturi. Eu va propun azi o retat de flori de dovlecel umplute cu ton si ricota.
Ingrediente:
1 cutie de ton in ulei de masline de 160 g
12 flori de dovlecel mai mari
200 g ricotta
catev fire de patrunjel verde
2 linguri de parmigiano ras
1 ou
2 linguri de faina
4 linguri de lapte
sare si piper
ulei pentru fript
Mod de preparare:
Puneti tonul stors intr-un castronel alaturi de ricotta, patrunjelul taiat marunt si parmigiano, Amestecati bine pana cand obtineti o pasta.
Spalati florile foarte usor apoi soateti cu griha pistilul din interior.
In alt castron puneti faina, laptele, oul si putina sare si piper. Amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena.
Umpleti florile usor cu pasta de ton si ricotta apoi sigilati florile la varf cu pletalele acesteia rasucindu-le varfurile.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie, acesta trebuie sa fie destul de mult ca sa acopere florile.
Cand s-a infierbantat uleiul si ati terminat de umplut toate florile treceti-le prin aluatul format din ou si faina apoi puneti-le in ulei la prajit.
Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins. Prajiti doar cate 3-4 flori odata. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti si s-au rumenit usor scoateti-le pe servetale absorbante.
Se ervesc atat calde cat si reci.