Frittata cu bacon, mazare si branza de capra

753
SHARE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
[adsense float=’left’]Frittata cu bacon, mazare si branza de capra

Ingrediente:
Ulei de masline, pentru prajit
8 felii de bacon afumat cu dungi, taiate în bucati mici
1 ardei rosu, curatat de seminte si taiat felii
3 fire de ceapa verde, tocata marunt
150g mazare congelata sau conserva
1 pumn de busuioc, frunze tocate grosier
2 bucati branza de capra (circa 120 g)
8 oua, batute
3-4 linguri de parmezan ras
Piper negru proaspat macinat si sare dupa gust

Mod de preparare:
Porniti cuptorul si potriviti temperatura la 18o grade. Intr-o tigaie teflonata (care nu se lipeste) prajiti bucatile de bacon cam 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul mai prajiti pana baconul devine auriu apoi adaugati ceapa si mai caliti 4-5 minute mana se inmoaie si ceapa. Adaugati mazarea si mai sotati 5 minute.
In alt castron bateti ouale cu sare, piper, si jumatate din cantitatea de branza de capra. Adaugati in tigaie si cand incepe sa se prinda omleta presarati deasupra restul de branza de capra si apoi bagati la cuptor pentru 5 minute pana devine rumena si la suprafata, depinde de fiecare cuptor.
Cand este gata scoateti tigaia si presarati deasupra parmezan ras apoi serviti.