Toate sufleurile au la baza un amestec de faina cu supa de legume sau smantana si oua.
Sufleurile sarate, bine reusite, trebuie sa fie frumos crescute si bine rumenite.
[adsense float=’left’]
Pentru aceasta trebuie sa respectati urmatoarele reguli:
– Se prepara numai cu o ora inainte de a fi servite.
– Se lucreaza repede
– Ouale trebuie sa fie cat mai proaspete
– cuptorul foarte bine incins
Legumele verzi, care contin mai multa apa, se storc printr-un tifon curat sau sita, iar zeama obtinuta se foloseste la oparit faina.
– Se servesc imediat dupa ce s-au copt, crescute si rumenite
– Daca se tine mai mult la cuptor, sau nu sunt servite la timp, se lasa.
– Unele legume se dau prin sita, altele se sfarama bine cu lingura sau fueculita.
In afara de sufleurile de legume, se mai prepara si sufleuri din ficat, creier, branza si chiar sufleuri dulci.
Toate au la baza o cantitate de faina oparita cu zeama ramasa de la fiertul legumelor sau al carnii, oua si unt.