Aceasta reteta de Salsa este in stilul celor pe care le gasiti in restaurantele de renume.
Este o retata simpla si usoara de facut acasa, este gata in cateva minute iar la gust e fenomenala. Merge de minune cu nachos, chipsuri, cartofi pai sau alaturi de fripturi, in tacos si multe altele.
Ingrediente:
400 g rosi proaspete decojite
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 ardei iute Jalapeno sau ardei iute rosu
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita zahar
un varf de cutit de piper negru
1/4 lingurita chimen pudra
1 lingura de zeama de lamaie
1 legatura mica de frunze de coriandru tocate
Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa si sare la fiert apoi cand a dat in clocot scufundati rosiile pentru 1 minut in apa clocotita.
Pregatiti un bol cu apa rece. Dupa ce au stat rosiile 1 minut in apa clocotiita scoteti-le si bagati-le in apa rece.
Lasati rosiile sa stea 5 min ute apoi decojiti-le si scoteti cotorul.
Puneti jumatate din cantitatea de rosii intr-un belnder alaturi de celelalte ingrediente in afara de coriandru.
Blenduiti pana cand obtineti o pasta.
Adaugati restul de rosii si coriandrul, blenduiti iar pana cand obtineti consistenta pe care o doriti. Eu prefer sa gasesc bucatele mici de rosii, dar duneavoastra puteti sa faceti o salsa fina.
Potriviti gustul cu sare, piper si suc de lamaie.