[adsense float=’left’]Ciorba de legume
Aceasta este una din cele mai simpla ciorbite care exista, o pot incerca si cei mai neindemanatici bucatari.
Ingrediente:
2 morcovi
2 buc de patrunjel radacina sau pastarnac
1 buc praz
1 ceapa
1 cartof mai mare
250 g telina
un sfert de varza alba
1 legatura leustean
50 ml ulei
1 conserva pulpa de rosii
o lingura delikat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Curatam legumele le spalam apoi le taiem cubulete. Intr-o oala punem un pic de ulei, cand acesta este incins adaugam ceapa, morcovii si toate celelalte legume in afara de verdeata apoi le calim bine, adaugam apa in functie de cat de deasa vrem ciorbita. Condimentam cu sare, piper si delikat si lasam sa fiarba. Cand s-au fiert legumele adaugam conserva de rosii si leusteanul taiat marunt potrivim ciorba cu sare si piper, daca mai trebuie, apoi lasam sa mai fiarba inca 10 minute. Simplu si usor dar foarte gustos.