Prajitura cu visine
Ingrediente:
250 g unt sau margarina
3 oua
250 g zahar
un plic zahar vanilat
coaja de la o lamaie verde
zeama de la o lamaie
un praf sare
6 linguri de lapte
250 g faina
500 g visine
50 g gris
zahar pudra pentru ornat
hartie de copt
Mod de preparare:
Inainte de a incepe sa preparati prajitura trebuie sa lasati untul sau margarina in functie de ce folositi la temperatura camerei.
Visinele daca sunt proaspete le spalam apoi scoatem samburii si le lasam la stors intr-o sita, daca sunt congelete, le decongelam si tot asa le lasam la stors in sita pena preparam blatul.
Cand untul este moale se adauga zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine, cel mai bine ar fi sa folositi mixerul. Apoi adaugati cate un ou in compozitia de unt si cate o lingura de faina cernuta in prealabil cand ati terminat de adaugat ouale adaugati cate o lingura de lapte pana la epuizare. La sfarsit adaugati zeama si coaja de lamaie si praful de sare.
Visinele stoarse le amestecam cu grisul si o lingura de zahar.
Tapetam o tava cu hartia de copt, turnam compozitia de blat in tava apoi adaugam visinele ici si colo pe toata suprafata tavii.
Bagam tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si o scoatem abia cand prajitura s-a rumenit iar cand o intepam cu o scobitoare aceasta este curata, atunci prajitura este coapta.
Se lasa prajitura in tava la racit apoi pudram cu zagar si o portionam.