O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Chipsuri din cartofi piure cu rozmarin

chipsuri-din-cartofi-piure-cu-rozmarin
Nu sti ce sa faci cu cartofii piure care ti-au ramas ? iti dam noi o idee care va fi pe placul turturor. Este simplu de preparat si sunt super crocante.

Ingrediente:
5 catofi mari fierti sau 6 cani de cartofi piure
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat optional
3 linguri de rozmarin tocat
2 linguri unt
1/4 cana lapte
1 ou
1/4 cana parmezan ras

Mod de preparare:
Curatati cartofi de coaja apoi taiatii in 4 si fierbetii in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert scurgetii si punetii intr-un bol sa se raceasca putin dupa care ii zdrobiti.

Amestecati cartofii zdrobiti sau piureul de cartofi ( Daca folositi piure de cartofi nu mai trebuie sa adaugati laptele) si restul de ingrediente, amestecati bine pana cand se omogenizeaza compozitia si obtineti o pasta potrivit de moale. Nu adaugati tot laptele odata.

Tapetati o tava cu hartie de copt apoi cu ajutorul unui pos cu dui turnati chipsurile in tava. Bagati tava in cuptorul preincalit la 200 de grade pentru 20-30 de minute, in functie de cat de gros ati turnat chipsurile, sau pana cand chipsurile capata o culoare frumoasa pe margini si devin crocante.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.