Aceasta reteta este specifica din North Carolina. Sincer pana aum nu am incercat-o, nu am crezut ca va fi ceva asa de gustos. Dar este, am sa trec aceasta reteta la favorite. Impreuna cu sosul chipotle sunt o minunatie. Acest sos se foloseste si la buritto.
Ingrediente:
Pentru castreveti umpluti:
6 castraveti murati mari
250 g branza cheddar
6 foi de lasagnea proaspate
ulei pentru prajit.
Pnetru sosul chipotle:
3/4 cana maioneza
1 ardei iute rosu
1 catel de usturoi tocat marunt
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Scurgeti bine castravetii apoi cu taiati capatul cu codita. Cu aparatul de scos cotorul de la mar scoateti miezul de la castrevete.
Radeti pe razatorea mica branza apoi cu o lingurita umpleti castreveti.
Dupa ce ati umplut castrevetii luati cate o foaie de lasagnea proaspata si impachetati castreveti in aceasta.
Puneti o tigaie cu ulei la foc portivit apoi prajiti rulourile cu castraveti pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
sosul chipotle il preparam astfel:
Punem maionea intr-un castron apoi tocm marunt ardeiul rosu si catelul de usturoi. Adaugati usturpoiul, ardeiul si sarea in maioneza, amestecati bine apoi lasati sa stea 15 minute.
Serviti castreveti alaturi de sos.
Se mai pot prepara si cu clatite. dar atunci trebuie sa treceti clatitele prin ou batut si pesmet.