[adsense float=’left’]Prajitura cu crema de iaurt si caise
Ingrediente:
pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
pentru crema si jeleu:
500 gr caise
250 gr iaurt de caise
250 gr frisca lichida
4 linguri zahar pudra
4 linguri zahar tos
300 ml apa
3 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava de 25*35 tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor bl;atul pana se rumeneste putin pe margini.
Din 300 ml apa, caise curatate de samburi si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit blatul scoatem hartia de copt, daca avem o forma reglabila o punem in jurul blatului daca nu atunci punem blatul intr-o tava mai inalta in care sa incapa si crema.
Insiropam cu aproximativ 100 ml de compot.
Batem frisca lichida pana devine tare. Adaugam iaurtul putin cate putin si il incorporam.
Scoatem caisele din compot le lasam sa se stoarca, indepartam pielita si le pasam sau le taiem bucatele dupa preferinta apoi le adaugam peste frisca.
Dizolvam cele 2 plicuri de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca apoi o incorporam usor in crema. Atentie, nu adaugati gelatina calda fiindca riscati sa se inmoaie crema si chiar sa se taie.
Intindem bine crema peste blat si o nivelam cu o spatula.
Pentru glazura dizolvam un pliculet de gelatina si il adaugam in zeama de compot ramasa. Turnam deasupra cremei si dam la frigider pentru cel putin doua-trei ore.
Dupa racire indepartam forma daca am folosit una apoi taiem cubulete cu un cutit bine ascutit si umezit.
Se mai poate taia blatul in 2, il insiropam apoi punem crema in mijloc si deasupra sau punem doar in mijloc crema iar deasupra punem un jeleu sunt diverse moduri de a o prezenta depinde de imaginatia fiecaruia.