O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Fripturi si gratare

Pui in lapte la cuptor

pui-in-lapte-la-cuptor
Aceasta reteta este a lui Jamie Oliver unul dintre cei mai mari bucatari ai zilelor noastre. Tot ce pot sa va spun despre reteta este ca se prepara foarte simplu din putine ingredinte si este absolut delicioasa.

Ingrediente:
1 pui de 1.5-1.8 kg
2 lingurite de sare
piper dupa gust
2 linguri de ulei de masline
1 baton de scortisoara
8 frunze de salvie
coaja de la 2 lamai
10 catei de usturoi
500 ml lapte

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
Spalati puiul apoi uscati-l cu un prosop de bucatarie.

Presarati sare si piper peste pui. Puneti uleiul intr-o cratita la incins pe foc mare. Cand uleiul este incins puneti puiul in cratita si prajiti-l pe toate partile pana and este rumenit bine.

Aceasta procedura trebuie s-ao faceti cu ajutorul unei furculite si a unei spatule mai mare.

Dupa ce ati rumenit puiul pe toate partile, scoateti puiul din cratita si puneti-l intr-o tava mai adanca.

Turnati laptele si restul de ingrediente in tava.

Acoaperiti tava cu hartie de copt sau staniol. Bagati tava in cuptor pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a copt acoperit 40 de minute scoateti tava, indepartati hartia de copt sau staniolul, stropiti puiul cu sosul din tava si bagati tava iar in cuptor pentru 50 de minute.

Dupa ce au trecut si cele 50 de minute, scoateti tava din cuptor si lasati puiul sa se odihneasca 10 minute dupa care il puteti servi alaturi de legume sote, cartofi piure sau orice alta garnitura va place. Sosul ramas in tigaie strecurati-l si serviti-l alaturi de pui in sosiera.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.