Limba cu sos de rosii

787
SHARE
loading...

limba-cu-sos-de-rosi[adsense float=’left’]Azi a fost pentru prima data cand am gatit limba de porc. Sotul meu nu prea indrageste organele in afara de ficatei de pui nu mananca nimic, dar azi l-am convins. Am tot vazut retete cu limba si m-am gandit sa incerc si eu una pe care am adaptat-o dupa gustul meu.
ingrediente:
1 kg de limba de porc
2 cepe maricele
200 ml vin rosu
50 ml ulei
1 conserva de rosii cubulete
2 frunze de dafin
1 lingurita zahar
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Am spalat limba in apa rece. Apoi am pus limba la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert cam o ora am curatat limba de pielita aceea alba (cat inca a fost calda) apoi am feliat-o.
Intr-o cratita am pus uleiul la incins apoi am adaugat ceapa tocata marunt si un pic de sare, am calit ceapa bine dupa care am adaugat 200 ml vin rosu, conserva de rosii, limba, frunzele de dafin, 200 ml apa, o lingurita de zahar, sare si piper. Am amestecat bine toate ingredintele am lasat sa fiarba 20 minute la foc potrivit. Cand a scazut de jumatate, verificam daca mai trebuie sare sau piper apoi oprim focul. Se serveste cu cuscus sau cartofi piure.

loading...