Sosul de branza pentru nachos este unul dintre cele mai cautate sosuri in Cinema City alaturi de salsa. Oricine isi comanda nachos are de ales intre sos de branza sau salsa. Ei bine daca vreti sa stati pe terasa acasa sau sa va uitati la un film in caminul propriu acum puteti savura nachos cu sos de branza facut de voi.
Ingrediente:
250 g branza cheddar
1 lingura amidon de porumb
500 ml lapte
1 ardei iute optional
1 lingurita sos iute dupa gust
1/2 ceapa pudra (optional pentru gust)
1/2 lingurita usturoi pudra
1 lingurita sare
Mod de preparare:
Puneti laptele la fiert si fierbeti-l la foc mediu pana cand scade si va raman doar 370 -350 ml. Dupa ce a fiert lasati-l sa se raceasca putin.
Dizolvati amidonul intr-un castronas cu putin lapte, apoi cand s-a dizolvat adaugati si restul de lapte.
Puneti cratita pe foc mediu adaugati usturoiul, ceapa, sosul iute si ardeiul iute daca doriti sa fie picant daca nu lasati afara sosul si ardeiul.
Amestecati continu pana cand se ingroase sosul, apoi adaugati branza ceddar. Luati oala de pe foc si amestecati bine pana cand branza se topeste.
Potrivite de sare apoi turnati sosul intr-un castron si serviti-l cu nachos sau cu cartofi pai.
Sosul se poate pastra la frigider 5-7 zile si se reancalzeste foarte usor.