O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Diete

Cateva lucruri pe care trebuie neaparat sa le stii despre alimentele light!

Produsele light vă ajută să piardeti în greutate, un produs pentru a fi considerat light trebuie să aibă cel puțin 30% mai putine calorii decat produsul tradițional cu același nume.
Astfel poti manca un produs care iti place, cu un continut de calorii mai redus decat un produs standard, de aceea consumul de alimente sau produse light este o modalitate foarte bună pentru cei care doresc să slabeasca, deoarece puteți mânca aceeași cantitate de alimente dar cu mai putine calorii. Toata lumea stie ca pentru a slabi este inpetuos necesar sa se consume mai putine calorii decat necesarul zilnic sau decat arzi. Un exemplu necesarul zilnic pentru o persona normala care face sport este de 2500 calorii, daca vrem sa slabim trebuie sa consumam doar 1500 calorii pe zii. Daca am consumat 2500 calorii in aceasta zi faceti sport cel putin o ora astfel ardeti in jur de 500-800 calorii pe zii.
Cum sa alegeți produse light:

Atunci cand alegeti produse light trebuie sa fiti foarte atenti le ce marca si ce fel de produs alegeti, acesta trebuie sa aiva toti nutrientii si ingredientele pe care le contine si produsul standard. Atentie foarte mare la aceste produsele light deoarece de multe ori pe ambalaj scrie ca are un continut redus de grasimi iar noi credem ca are calorii mai putine, dar nu este asa, de multe ori scaderea procentul de grasime dintr-un aliment este compensat de procentul ridicat de zahar, deci nu are un continut mai mic de calorii ci doar procentul de grasime din acel aliment este mai redus. Cel mai indicat este sa ne uitam cu atentie la continutul de calorii, care pentru produsele light trebuie sa scada cu cel putin o treime. Doar scaderea aportului de calorii ajuta la scaderea in greutate.

4 lucruri pe care trebuie neaparat sa le stii despre alimente light!

Nu manca doua produs light odata. Chiar daca pe eticheta scrie ca are un continut cu 50 % mai mic de grasimi nu inseamna ca putem manca dublu crezand astfel ca are si jumatate din calorii. Pentru a pierde in greutate prin consumul de produse light este important să se mențină aceeași cantitate de produs consumata dar pur și simplu să o înlocuiti cu produse light cu același nume.

Grasimea adauga aroma in orice produs. În cazul în care un produs este light se elimina din grăsime, iar aceasta trebuie înlocuita cu ceva, si producatorii il cu zaharururi, sare sau diferiti emulgatori, pentru a face produsul la fel de gustoas ca si un produs standard.

Citiți ce scrie pe eticheta pentru a înțelege de fapt de ce acest produs este light, lipsa de grăsimi, sare sau alcool.

Atenție la dimensiunea pachetului. Uneori, compania ambaleaza produsele in ambalaje mai mici, astfel sa para că acestea conțin mai puține grasimi si calorii, dar în realitate cumparati doar o cantitate mică de produs. De fapt, ar fi un truc de reducere a porției, atâta timp cât nu esti tentat să mănânci mai mult.

In concluzie mare atentie la produsele asa zise dietetice, un produs cu un continut scazut de grasimi nu este neaparat un produs cu continut redus de calorii. Mare atentie la etichete, nu cumparati un produs pe care nu este trecut tabelul in care este specificat continutul de calorii, proteine, lipide si glucide.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.