O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Crema de unt

crema-de-untAceasta este cea mai gustoasa crema de unt. Este prefecta pentru decorarea si umplerea brioselor, torturilor sau a prajiturilor.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
8 albusuri
350 g de zahar
400 g de unt
Zahar vanilat 4 lingurite
Mod de preparare:
Punti o oala cu apa la fiert, pregatiti in bol de inox sau de sticla care se potriveste deasupra oalei. In oala trebuie sa avem doar o cantitate mica de apa sa nu ajunga la fundul bolului.
Puneti albusurile si zaharul in bol apoi amestecati bune pana cand zaharul s-a topit. Compozitia trebuie sa aiba 60 de grade nu mai mult, daca nu aveti termometru atunci aproximati cu mana sa fie usor fierbinte.
Cand s-a incalzit luati bolul de pe aburi si incepeti sa mixati la viteza mare albusurile pana cand compozitia se racesca si devin albe si pufoase. Poate dura 10 minute.
Cand s-a racit compozitia incepeti si adaugati untul la temperatura camerei putin cate putin. La inceput compozitia poate sa para putin ca se coaguleaza dar mixati in continuare. Trebuie sa mixati 10-15 minute pana cand albusul si untul sa se omogenizeze bine.
Daca crema vi se pare prea moale bagati bolul in frigider iar daca este prea tare puneti-l putin pe baia de aburi.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.