Aceasta reteta a fost premiata pentru cea mai buna reteta de briose, Grand Prize Winner of Artizone’s Flavors of Fall Contest, din Arizona.
[adsense float=’left’]Ingrediente:
210 g faina fara gluten
250 g zahar
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
8 linguri de unt la temperatura camerei
120 ml frisca lichida
1 ou
2 albusuri
1 esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
un varf de cuisoare macinate
un varf de cutit de nucsoara
2 mere Grany Smith sau un mar mai tare
Pentru topping:
crema de unt reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/crema-de-unt/
sos de caramel reteta aici: https://www.reteteculinare.com.ro/sos-caramel/
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o forma cu hartie spaciala de briose.
Amestecati impreuna intr-un bol: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Dupa ce le-ti amestecat bine adaugati untul, frisca lichida, oul si albusurile, vanilia, condimentele apoi mixati cu mixerul pana cand se omogenizeaza compozitia. Curatati merele si dati-le pe razatoarea mare sau taiati-le cublete mici. Opriti mixerul si cu o spatula incorporati si merele in compozitie.
Impartiti compozitia in parti egale in toate cele 12 forme, apoi coaceti timp de 20-25 minute. Dupa ce s-au copt scoateti briosele din forme si lasatile sa se raceasca. Pregatiti intre timp crema de unt si sosul caramel.
Dupa ce s-au racit briosele ornati-le cu crema de unt si deasupre turnati cu o lingura sos caramel.