[adsense float=’left’]O tarta minunata si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Pentru auat:
100 g unt
3 linguri de apa foaret rece
un varf de cutit de sare
170 g faina
Pentru umplutura:
3 oua
1 ceapa rosie
jumatate de ardei rosu
2 catei de usturoi
150 g branza feta
sare si piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Se pune faina intr-un castron mai mare se adauga untul si se framanta cu mana pana cand untul s-a incorporat in faina. Se adauga apa rece si sarea se mai framanta putin, se face o bula se acopera cu folie si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp ungem o forma de tarat cu unt si o tapetam cu faina, pregatim o foaie de copt si 500 g orez. Scoatem aluatul din frigider si cu o sucitoare intindem o foaie de marimea tavi. Punem foaie in tava si ridicam marginile, apoi cu o furculita intepam aluatul bine, punem hartia de copt deasupra di turnam orezul peste ea si bagam la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul trebuie preincalzit la 200 g.
Orezul folosit sau fasolea sau sunt bile speciale pentru copt se pun deasupra aluatuleu ca acesta sa-si pastreze forma, sa nu se ridice la mijloc.
Umplutura:
Curatam ardeiul, il spalam si il tocam marunt, in ce forma vreti, patretele, bastonase. Punem intr-o tigaie o lingura de ulei de masline si caliam ardeiul pana cand se inmoaie. Cand este gata lasam sa se raceasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu sare si piper. Ceapa rosie o curatam si o taiem inele. Amestecam ouale cu ardeiul calit. Scoatem tarta din cuptor turnam amestecul de ou, asezm inelele de ceapa si branza feta. Bagam tarta inapoi in cuptor pentru inca 15 minute sau pana cand tarta s-a rumenit usor deasupra.
In momentul cand bagam tarta in cuptor impruna cu pul dam folul la mediu.