O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Sandvici cald cu mozzarela, rosii si busuioc

sandvici-cald-cu-mozzarella-si-rosiiUn sandvici pe care o sa-l indragiti cu siguranta, atata timp cat sunteti fan branza si produse lactate. Combinatia suprema de pe malul Marii Mediterane este aceasta: mozzarella, rosii si busuioc. Orice italian iti va spune ca este o combinatie perfecta de gusturi si texturi. Acest sandvici este un produs pe care o sa-l intalniti foarte des in tratorii si in locurile unde se serveste “colazione” adica micul dejun.
[adsense float=’left’]Pentru aceste sandvici avem nevoie de :
8 felii de paine toast
8 felii de mozzarella
2 rosii
5 frunze de busuioc
unt pentru uns painea
sare si piper
Mod de preparare:
Mai intai spalam rosiile apoi scoatem semintele, pulpa ramasa o taiem fasii subtiri. Busuiocul il tocam marunt si il punem peste fasiile de rosii apoi amestecam bine. Ungeti feliile de paine cu unt presarati putina sare si piper apoi asezati pe o felie mozzarela si feliile de rosii cu busuioc, puneti cealalta felie de paine peste rosii si presati cu mana putin. Incazliti un sandwich maker, daca nu aveti sandwich maker puteti folosi o tigaie antiaderenta, asezati sandviciul in aparat sau tigaie si prajiti la foc mediu pe ambele parti. Daca folositi o tigaie, potriviti focul la mediu-mic si cu o spatul apasati usor sandviciul. Cand ati terminta de prajit toate sandviciurile le taiati in doua pe diagonala si serviti. Ca sa mentineti cat mai mult sandviciurile calde, dupa ce s-au prajit si inainte sa le taiati, tineti-le intr-un prosop de bucatarie peste care puneti folie de aluminiu. Daca faceti sandviciurile mici le puteti folosi si ca aperitiv cald pe platou.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.