O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Tarta cu dovlecel si branza

tarta-cu-dovlecel-si-branza
O tarta delicioasa simpla, perfecta ca si aperitiv.

Ingrediente:
1 dovlecel
2 lingurite de sare
1 lingura de ulei de masline
130 g branza de vaci sau ricotta
1 legatura de patrunjel verde
1 lingura de suc de lamaie
1 pachet de aluat foietaj
un varf de cutit piper macinat
1 galbenus

Mod de preparare:

Spalati bine apoi taiati capetele de la dovlecel. Taiati pe lungime de jumatate dovelecelul apoi feliati-l rondele.

Puneti feliile de dovlecel intr-o strecuratoare apoi presarati sare din plin peste ei. Lasati 30 de minute sa se stoarca.
Dupa ce a stat sa se stoarca dovlecelul stoarceti-l usir si intre palme.

Tocati marunt patrunjelul apoi amestecati cu branza de vaci, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecati bine compozitia pana cand se omogenizeaza. Ca sa obtineti o pasta fina puteti baga ingredientele in robotul de bucatarie.
Intindeti branza pe cele doua foi de foietaj apoi asezati frumos feliile de dovlecel.

Bagati tava in cupotorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos pe margini.

Serviti tarta calda sau rece ca si aperitiv.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.