Coca Catalana – Pizza Catalana

1112
SHARE
loading...

catalan-coca-pizza-catalana
Acesta este un aluat echivalent celui pentru pizza dar specific din Catalunia. Coca este o pizza cu specific Catalun, se poate prepara atat cu legume cat si cu fructe, adica si dulce si sarata.

Ingrediente:
Pentru coca:
15 g drojdie uscata dizolvata in 8 lingurite de apa calda
600 g faina
2 lingurite de sare
300 ml apa
3 linguri de ulei de masline.

Mod de preparare:

Puneti faina si sarea intr-un bol si amestecati bine apoi turnati drojdia dizolvata si uleiul de masline peste faina. Amestecati bine pana cand obtineti un aluat omogen mai moale dar nelipicios.

Framantati el putin 10 minute apoi acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati-l sa dospeasca.
Preincalziti cuptorul la 220 de grade.

Dupa ce a dospit aluatul intindeti o foaie cu sucitorul de aproximativ 1 cm.
Puneti aluatul pe dosul unei tavi pe care in prealabil ati pus hartie de copt, stropiti-l cu putin ulei de masline in fir.
Strangeti usor marginile aluatului de jur imprejur.
Peste acesta pizza puteti pune orice fel de ingrediente doriti de la legume la carnati, sunca etc. in cazul meu am pus cetava felii de arfei kapia, felii de ceapa si rindele subtiri de dovlecel.
Bagati Coca in cuptor si coaceti pana cand este frumos rumenita. Se serveste calda.

loading...