Un pui perfect la cuptor scaldat intr-o baie de bere, preparatul perfect pentru pranz sau cina.
Ingrediente:
Pentru pui:
1 pui 1- 1.3 kg
30 g unt topit
1 bere la alegere
2 fire de rozmarin
Condimente:
1 1/2 lingura zahar brun
1 lingura de boia de ardei
1/2 lingura oregano
1 lingurita chily optional
1 lingurita sare
1 lingurita piper
Pentru marinata
200 ml bere
1 lingurita sos Worcestershire
Garnitura
4 cartofi copti
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti toate condimentele si amestecati-le bine.
Puneti puiul pe o tava si ungeti-l bine cu unt. Dupa ce ati uns bine puiul presatati condimentele uscate astfel incat sa acopere tot puiul, puneti si in interiorul puiului.
Dupa ce am asezonat puiul inveliti-l intr-o folie si bagati-l in figider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte.
In timp ce sta puiul la frigider faceti marinata. Amestcati berea cu sosul Worcestershire. Luati o siringa si umpleti-o cu marinata. Scoateti puiul din frigider si injectati puiul cu mainata, mai intai pieptul apoi pulpele.
Inveliti cartofii spalati in hartie de copt si bagatii in cuptorul incins.
Puneti pe o tava o sticla cu apa puneti puiul pe sticla apoi imbaiati-l cu 1 bere. Bagati puiul in cuptor sa se coaca iar la 15 minute stropiti puiul cu berea din tava.
Daca nu aveti sticla de bere puneti puiul pe o cutie de bere plina cu apa.
Puiul este gata cand s-a rumenit bine dupa aproximativ 45 de minute.
Serviti puiul cu crtofi copti si sosul din tava.