Combinatia dintre iaurt si fructe este foarte racoritoare, iar intr-o zi torida de vara este perfecta mai ales daca este si ingentata. Sa o facem si mai sanatoasa adaugam o crusta din cereala.
Ingrediente:
2 cani de iaurt grecesc
1 1/2 cana fulgi de ovaz
1 cana de unt de arahide sau de migdale
1/2 cana miere
o mana de afine
1 mana de zmeura
o mana de fistic
3-4 linguri de miere peste iaurt si fructe
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti fulgi de ovaz. Topiti untul de arahide si mierea in cuptorul cu microunde apoi turnati-l peste ovaz amestecati bine.
Tapetati o tava de chec cu folie alimentara apoi puneti fulgi de ovaz in tava si presati.
Turnati iaurtul peste crusta de ovaz, presarati fructele si fisticul peste iaurt apoi turnati usor mierea in fir.
Acoperiti tava cu folie alimentara apoi bagati-o in congelator minim 5 ore si cel mai bine peste noapte.