Ingrediente:
2 1/2 cani faina
3 linguri zahar
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita ghimbir
1/2 cana unt
2 cani piure de dovleac
Mod de preparare:
Dovleacul il taiem in jumatate il curatam de seminte si il bagam in cuptor la copt, este gata cand furculita intra usor in el. Cand este gata dovleacul il scoatem din cuptor si-l lasam cateva minute sa se raceasca apoi cu ajutorul unei linguri scobim miezul si il punem la racit intr-un castron.
Cand s-a racit dovleacul incepe sa facem aluatul amestecand faina cu praful de copt, zaharul si condimetele apoi adaugam untul framantam putin sa se incorporeze untul in faina apoi adaugam dovleacul, mai framantam pana cand obtinem un aluat potrivit de moale si omogem.
Pe un mlat presarat cu faina intindem aluatul de 1 cemtimetru grosime dupa care il taiem in forme. Se baga la cuptor si coacem biscuiti 15-20 minute la 200 grade.
Biscuiti se pot umple cu crema de unt si vanilie.