Paste si taietei de casa

758
SHARE
loading...

paste de casa
[adsense float=’left’]Paste si taietei de casa
Ingrediente:
2 oua
faina cat cuprinde
sare

Mod de preparare:

Spargem cele doua oua intr-un vas mai adanc si mai maricel, care ne ofera spatiu sa framantam, batem ouale bine cu furculita apoi adaugam sarea si faina pana obtinem o coca mai consistenta, mai tare. Se poate face si cu faina integrala. Framantam bine cu mana aluatul pana se dezlipeste de pe degete si are o consistenta mai tare, il lasam sa stea 10 minute acoperit cu un prosop umed, apoi il intindem cu masina de intins sau cu un sucitor, pana obtinem o foaie mai subtire, cam de 2 milimetri, sau daca ne plac mai groase lasam foaia mai groasa asta este valabil pentru paste sau lasti nu pentru taietei de supa. Pentru taietei de supa foaia trebuie sa fie subtire sa se vada lumina prin ea. Lasam foaia sa se usuce 10 minute apoi presaram faina deasupra si daca vrem sa obtinem paste rulam foaia si cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem fasii de 1 cm pe care apoi le rasfiram pe o fata de masa presarata cu faina, daca foaia este prea mare sau dorim paste mai scurte o putem imparti in doua si obtinem astfel 2 rulouri si implicit paste mai scurte. Pentru taietei de supa taiem foaia in fasii si o dam prin masina de taietei, daca nu avem o astfel de masina taiem foaia in fasii cam cat vrem sa fie de lungi taieteii, le suparapunem si taiem cu cutitul fasii marunte, Daca vrem patratele taiem pe lungime fasii marunte apoi pe lat patratele. Lasam la zvantat taieteii, iar cand s-au uscat bine ii punem la pastret in hartie in loc uscat.
Din acest aluat se pot face si tascute cu gem, ravioli cu diferite umpluturi, taieteu rasi pe razatoare un fel de pasta marunta pentru ciorbe si multe altele sau puteti adauga in aluat spanac, pasta de rosii, pasta de ardei, verdeata sau orce alta condimenta doriti.

loading...