Aceasta este o reteta a celebrelor macaroane cu branza in stil American, Mac And Cheese, dar varianta fara gluten.
Am ales sa va prezint aceasta reteta deoarece sunt destul de multi oameni care au intoleranta la gluten sau pur si simplu alag sa nu manance alimente care contin gluten din alte motive.
Reteta este simpla, cremoasa, usor de preparat si foarte gustoasa.
Ingrediente:
2 linguri de unt
2 linguri de amidon de porumb
120 ml smantana dulce pentru gatit
120 ml lapte
60 g parmezan ras
150 g branza cheddar
un pic de nucsoara
sare si piper
macaroane melcisori fara gluten ( eu am folosit de la Sam Mills)
Mod de preparare:
Puneti pastele la fiert in apa cu sare si respectati timpul de fierbere de pe pachet.
Intr-o tigaie topiti untul apoi adaugati amidonul de porumb si gatiti amidonul pentru 1 minut la foc mediu.
Dupa ce a stat un minut micsorati focul si incet adaugati laptele si smantana amestecand continuu sa nu se faca gogoloase.
Dupa ce s-a ingrosat sosul adaugati putina nucsoara. Opriti focul apoi adaugati parmezanul si branza cheddar, amestecati bine pana cand se topeste toata branza iar sosul devine omogen.
Scurgeti macaroanele apoi adaugati sosul peste ele.
Serviti macaroanele in castrinele cu parmezan ras deasupra.