Pizza cu fenicul caramelizat spanac si branza de capra

663
SHARE

O pizza un pic altfel decat cea clasica, ma refer la ingrediente, dar cum dupa o iarna lunga trebuie sa ne vitaminizam acest preparat vine numai bine. Contine fenicul care este bogat in fibre, potasiu, Vitamina B6, magneziu si nu in ultimul rand Calciu.

Ingrediente:
Aluat de pizza reteta aici: http://www.reteteculinare.com.ro/aluat-pentru-pizza/
100 g pasta de rosii
4 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
sare si piper
1 buc fenicul
1 lingurita de zahar
250 g spanac congelat
100 g branza de capra

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200 de grade.

Pregatiti aluatul dupa reteta din link sau cumparati aluatul de pizza gata facut.

Amestecati pasta de rosii cu 4 linguri de apa rece, 2 linguri de ulei si catelul de usturoi ras sau zdrobit prin presa de usturoi.

Tocati feniculul solzisori mai grosi si puneti-l intr=o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei de masline, sotati cate 2 minute pe fiecare parte apoi adaugati zaharul si lasati sa se caramelizeze inca 7 minute, apoi adaugati spanacul congelat si caliti in continuare pana cand spanacul s-a facut iar apa a scazut in totalitate.

Condimentati cu sare si piper (aveti grija sa nu puneti prea multa sare deoarece branza de capra poate fi sarata).
Lasati compzitia sa se raceasca.

Cand s-a racit compozitia de fenicul si spanac, intindeti aluatul intr-o foaie subtire puneti sosul de rosii apoi spanacul cu fenicul iar peste toate presarati bucati de branza de capra.
Bagati pizza la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand este rumenita.