Aceasta este cea mai simpla si delicoasa reteta de hamburger pe care o poti prepara acasa.
Iti trebuie doar cateva ingrediente si in 20 de minute ai un hamburger savuros in mana.
Iata ce ingrediente ne trebuie pentru 4 bucati:
500 g carne de vita macinata
1 ou
2 lingurite de mustar
sare si piper
1 lingurita boia de adei afumata (optional)
Pentru asamblere
1 rosie taiata rondele
1 ceapa rosie
1 salata
4 felii de cascaval
Mod de preparare:
Puneti carnea intr-un bol apoi adaugati oul, mustarul, boiaua, sarea si piperul. Amestecati usor pana cand incorporati bine toate ingredientele. Boiau de ardei afumata da un plus de gust carni.
Puneti o tigaie la incins pe foc sau daca aveti posibilitatea un gratar in aer liber.
Impartiti carnea in 4 apoi formati cate o bila din fiecare parte de carne dupa care aplatizati usor.
Puneti carnea in tigaia incinsa si lastai sa se rumeneasca la foc mediu mic aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, in functie de cat de groasa este carnea.
In timp ce se prajeste carnea, taiati chiflele in 2, rosia rondele, ceapa o puteti taia rondele sau o puteti toca marunt si o amestecati cu 2 linguri de ketchup.
Spalati salata si uscati frunzele bine.
Puneti cate o frunza de salata pe o parte din chifle. Cand este carnea prajita puneti cate o bucata pe frunzele de salata apoicate o felie de cascval, o felie de rosie si cate o rondea de ceapa rosie sau o lingurita din ceapa tocata amestecata cu ketchup (eu asa le pregatesc fetelor mele).
Puneti capacul chiflei si presati usor.
Serviti hamburgerul imediat.