O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Prajituri si dulciuri

Semilune Germane de Craciun

semilune-germane-de-creciun[adsense float=’left’]Aceast retete de prajiturele treditionale germane o am de la o buna prietena care s-a mutat de ctiva ani in Germania. Cand am fost in anul trecut de sarbatori ne-a servit cu un platou urias din aceste delicioase semilune, dar din pacate au disparut la fel de repede cum au si venit.
Iate de ce ingrediente avem nevoie:
Ingrediente pentru aluat:
faina 250 g
Migdale sau alune macinate 100g
215 g unt rece
zahar 80 g
2 lingurite zahar vanilat
1 lingurita extract de vanilie sau câteva picături de esenta de vanilie

1 plic de zahăr pudra vanilat pentru decor.

Mod de preparare:
Puneti faina, migdalele si zaharul si zaharul vanilat intr-un bol si amestecatile cu un varf de cutit de sare apou adaugati untul taiat cubulete. amestecati rapid cu mainile dar nu foarte mult sa nu se topeasca untul, trebuie sa obtinem un aluat fraged sfaramicios. Acoperim bilul cu folie alimentara si il bagam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade la cuptoarele cu ventilator si la 180 grade la cel fara vetilator.
Dupa ce a trecut timpul scoatem aluatul din frigider presaram faina pe o planseta si rulam aluatul intr-un rulu gros de aproximativ 3 centimetri apoi il taiem cu cutitul felii grose de 1 centimetru.
Feliile astfel taiate le taiem pe jumatate si cu ajutorul degetelor formama usor semilune sau putem sa le lasam si asa semicercuri.
Se pun pe o tava tapetat cu hartie de copt apoi se baga la cuptor pentru 15 minute sau pana cand fursecurile devin usor maronii pe margini. Durata de coacere este in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt se scot de pe tava si se lasa sa se raceasca putin apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Photo source: http://www.fashionforhome.deweihnachtsplaetzchen

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.