O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Painici cu dovlecel si cascaval

painici-cu-dovlecel-si-cascaval
Am primit de la tara 2 dovlecei si nu prea am stiut ce sa fac cu ei, asa ca m-am uitat prin retetarul meu si am gasit o reteta interesanta de paine cu dovlecel si branza. M-am pus pe treaba si iata ce a iesit, bineinteles reteta este putin modificata.

Ingrediente:
3 cani faina
4 lingurite praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurite usturoi pudra optional
1 cana dovlecel ras
3/4 cana cascaval ( eu am folosit branza telemea)
1/4 cana ceapa verde tocata marunt (4 fire)
1 lingura marar tocat marunt
2 oua
1 cana lapte batut
4 linguri unt topit

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 80 de grade. ca si forme am folosit din cele de staniol de unica folosinta dar puteti folosi si o forma de chec.
Intrun bol puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si usturoiul pudra. Amestecati bine sa se combine toate ingredientele. Adaugati dovelecelul ras, branza, ceapa si mararul ras.
In alt bol amestecati ouale batute cu laptele batut si untul topit. Turnati compozitia de ou si lapte batut peste faina si amestecati toate ingredientele pana cand se omogenizeaza.
Ungreti formele sau forma de chec cu unt apoi turnati compozitia in forme dar sa nu fie plina deoarece in timpul coacerei cresc. Puneti formele din staniol pe o tava.
Bagati tava cu formele in cuptor si coaceti pentru 20-25 de minute pana cand capata o culoare frumoasa rumena. Daca folositi o forma de chec coaceti 50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-au copt painicile lasati-le sa se raceasca putin apoi scoateti-le sin forma si servitile calde alturi de iaurt condimentat sau salata mixta.
Aceste painici sunt perfecte pentru micul dejun si pentu a fi luate la drum daca mergeti in excursie.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.