Dupa cum am mentionat in articolul precedent, am primit de la tara doi dovlecei destul de maricei, iar din unul am facut painicile cu dovlecel si cascaval, iar din al doilea am pregatit clatite cu dovlecel.
Va prezint reteta pentru aceste clatite in randurile de mai jos:
Ingrediente:
1 dovlecel ras ( o cana de dovlecel ras);
1 ou, 1/2 lingurita sare, 1 varf de cutit de piper;
1 legatura patrunjel verde tocat marunt sau marar;
1 cana de faina;
3 linguri de ulei;
1 ceapa mica sau 3 fire de ceapa verde;
1/2 cana de parmezan ras sau orice alta branza.
Mod de preparare:
Spalati dovlecelul iar apoi taiati capetele. Dati pe razatoarea mare dovlecelul cu tot cu coaja si miez.
Daca dovlecelul are seminte prea mari le inlaturati impreuna cu miezul cu ajutorul unei linguri.
Puneti dovlecelul ras intr-un castron mai mare, adaugati sarea si piperul, apoi amestecati si lasati sa stea 10 minute.
Dupa ce dovlecelul a lasat zeama, se adauga faina, patrunjelul tocat marunt, oul, branza, uleiul si ceapa tocata marunt.
Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena si de consistenta mai groasa.
Aluatul trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite dar sa fie mai gros.
Daca este prea gros deja, puteti adaga putin lapte iar daca este prea subtire, puteti adauga putina faina.
Lasati aluatul in repaos 10 minute, iar dupa scurgerea timpului, puneti o tigaie unsa cu putin ulei la foc mediu, iar cand este incinsa turnati cu ajutorul unui polonic aluatul formand astfel forma de clatita.
Se prajesc clatitele pe ambele parti pana se rumenesc.
Se servesc cu iaurt condimentat, crema de branza sau simple.
Pofta buna!