O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Tarta cu crema de vanilie bourbon si fructe proaspete

tarta-cu-crema-de-vanilie-bourbon-si-fructe-proaspete
Ei bine dragi mei si azi trebuia neaparat sa avem un desert super delicios si forte aspectos. Si ce merge mai bine intr-o zi de vara calduroasa, (in afara de inghetata) la umbra umbrelutei sau pe terasa din spatele casei decat un desert super cremos si delicios cu fructe proaspete pline de vitamine si reci din frigider.

Ei bine va propun o tarta cu crema de vanilie si fructe proaspete o adevarat delectare.

Ingrediente:
Pentru alutatul de tarte:
420 g faina
240 g unt
50 g zahar
1/2 lingurita sare
2 albusuri
4-8 linguri de frisca lichida

Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
1 pastaie de vanilie
7 oua medii
100 g zahar
2 linguri de amidon de porumb sau 4 linguri de tapioca
2 linguri de unt la temperatura camerei

Pentur decor:
fructe proaspete zmeura, afine, mure, piersica, coacaze etc cam ce este in sezon. Si ca sa arate si mai bine cateva flori comestibile trei frati patati si cateva frinze de menta.

Mod de preparare:

Mai intai pregatim crema de vanilie astfel:
Puneti laptele intr-o cratita apoi taiati vanilia pe lung cu un cutit, despartiti usor cele doua parti ale pastai si cu lama cutitului radeti semintele si puneti-le in lapte impreuna cu pastaia. Puneti cratita pe foc si lasati-o pana cand aporape incepe sa dea in clocot. Opriti focul si lasati laptele sa stea asa 1 ora.
In alt bol puneti galbenusurile de ou si amestecati-le impreuna cu zaharul si amidonul de porumb sau tapioca. Aveti grija sa nu se formeze gogoloase.
Cand s-a racit laptele turnati cate un pic din acesta peste galbenusuri amestecahd continuu pana cand incorporati tot laptele. Puneti compozitia inapoi in craticioare su puneti-o pe foc mediu. Lasati-o sa fiarba dar amestectai continuu sa nu se prinda de fund cu o spatula.
Cand crema a inceput sa se ingroase puneti-o deoparte si lasati-o sa se rcaceasca 10 minute apoi incorporati untul. Acoperiti-o cu folie alimentara direct pe suprafata cremei astfel nu se va face crusta. Folia alimetara o lipiti de crema astfel incat sa nu ramana goluri de are.
Lasati crema sa se raceasca 3 ore in firgider si maxim 3 zile.

Preparati aluatul astfel:

In bolul unui mixer amestecati faina, sarea si zaharul apoi adaugati untul si mixati pana cand acesta s-a incorporat.
In alt castronel amestecati 2 albusuri de ou cu 2 linguri de frisca licida apoi adaugati-le la compozitia de faina si unt. Daca nu se formeaza un aluat potrivit mai adaugati cate un pic de frisca lichida.
Puneti aluatul in folie alimentara si bagati-l la frigider pentru 30 de minte.

Dupa 30 de minute ungeti formele pentru tarte cu unt, intindeti aluatul in crecuri de 6 milimetri grosime. Puneti aluatul in forme. puneti formele in congelator pentru 30 de minute.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti tartele direct din congelator in cuptor si coaceti-le pantru 10 minute sau pana and sunt rumenite pe margine.
Dupa ce s-au copt crustele de tarta lasati-le sa stea 10 m inute in forme apoi scoateti-le din forma si lasati-le sa se raceasca complet.
Umpleti crustele de tarta cu crema in momentul serviri apoi presarati fructe proaspete peste crema.
Puteti pastre crema si crusta la figider timp de 3 zile.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.