O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Aperitive

Bulgari de Branza din iaurt in ulei aromatizat

bulgari-de-branza-din-iaurt-in-ulei-aromatizat
Odata ce ati gustat aceasta bunatate o s-o preparti vesnic. Branza din iaurt este forte cremoasa de aceea o puteti unge forte usor pe paine, puteti face bulgarasi de branza inveliti in ierburi aromate sau o puteti pastre in ulei aromatizat. Este un preparat pe care trebuie sa-l pregatiti cu 3 zile inainte.

Ingrediente:
Pentru branza de iaurt:
2 kg iaurt Dannone
1 lingurita sare
tifon des sau o panaza deasa

Pentru barinata dei ulei avem nevoie de:
un borcat de 750 ml care se inchide ermetic
1/2 lingurita boia de ardei afumata
1 lingurita de fulgi de chily
5-6 crengute de cimbru
1 catel de usturoi
sare
ulei de masline cat sa acopere bulgari de branza

Mod de preparare:
Branza din iaurt se face forte simplu astfel: se pune iaurtul intr-un bol impreuna cu sarea si se amesteca cu un tel pana cand se topeste sarea.
Se ia o craticioare peste care se pune o strecuratoare iar peste strecuratoare se pune o panza deasa. Turnati iaurtul in panza apoi ridicati usor marginile panzei si lagatile in jurul iaurtului. Agatati panza pe coada unei maturi intre doua dulapuri. Lasti sa se stoarca 24 de ore. Branza obtinuta se poate consuma ca atare pe paine sau se poate pune la marinat in ulei cu diferite ierburi sau se fac bulagarai si se trec prin ierburi aromate, boia, piper pentru un platou de branza variat.
Eu am ales vrianta cu marinatul in ulei deorece vrem sa mergem in vacnata si acolo va fi numai buna.
dupa ce s-a stors branza puneti-o intr-un catron apoi faceti bulgarasi din el de marimea un ei nuci sau mai mari dupa cum doriti.
Puneti bulagarsi pe o farfurie cu loc intre el si bagati farfuria in frigider sa se usuce putin bulgarasi cam 12 ore ar fi ideal.
Dupa ce s-au uscat la suprafata puneti in borcan cimbrul, fulgi de chili si boiaua de arde, un catel de usturoi taiat in 4 apoi puneti bulgarasi de branza peste care adaugati ulei de masline. Uleiul trebuie sa acopere branza. Inchideti borcanul si tineti-l in figider 2-3 zile inainte de al deschide.
In uleiul de masline mai puteti adauga si alte ierburi aromate cum ar fi patrunjel verde, marar, oregano, busuioc, cornadru, maghira, cam aproape orice fel de ierburi aromate va plac. nu este o reteta fixa, eu v-ap propus-o pe cea cu cimbru si ustruroi putin picanta.
In imagine puteti vedea cele doua varinate pe care eu le-am preparat.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.