Pentru ca este foarte cald nu prea azi nu am avut chef de stat langa aragaz, m-am apucat de facut burgeri rapizi sunt gata in 30 de minute si sunt super gustosi.
Ingrediente:
pentru carnea de burger
500 g carne tocata
1 ou
1/2 lingurita boia de ardei aumata
1 ceapa taiata marunt
1 lingura de mustar
1 lingura de ketchup
1 legatura de patrunjel verde
sare si piper dupa gust
Pentru salata:
1 morcov ras
o mana de frunze de busuioc
2 castraveti
un sfert de varza taiata fasii
cateva ridichi
maioneza de la unilever
ketchup
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol toate ingredientele pentru burgeri, patreunjelul tocat marunt, condimentati cu sare si piper apoi amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena si super gustoasa.
Formati burgerii, eu am facut 6 bucati, punetii pe o farfurie intinsa si lasatii sa stea la rece 10 minute.
Dupa 10 minute incalziti o tigaie gratar si prejiti carnea pe ambele parti.
In timp ce se prajeste carnea taiati chiflele in jumatate, curatati si radeti morcovul pe razatoarea mare, varza taiati-o fasi subtiri.
Puneti pe partea de jos a chiflei un pic de maioneza si ketchup apoi cateva felii de castravete si vreo 2 frunze de busuioc sau frunza de salata.
puneti cate o bucata de carne peste legume apoi peste carne inca un strat de maioneza si ketchup, morcov ras, varza, si ridiche.
Legumele care le folositi sunt la alegerea dumneavoastra eu asta am avut in frigider. Busuiocul il folosesc pentru gustul racoritor pe care il da. Dumneavoastra puteti sa-l inlocuiti cu salata verde.
serviti Super burgeri calzi.