O colectie de retete culinare romanesti si internationale ieftine, rapide si foarte gustoase.
Dulciuri

Snickers de casa

snickers-de-casa

Batoane snikers de casa

Combinatia de caramel bezele, unt de arahide si ciocolata pentru noi este perfectiunea gustului.

Familia mea este mare fan snickers. Asa ca am incercat sa-l prepar acasa si sa stiti ca mi-a iesit, nu arata el ca si cel din pachet dar la gust este la fel, inca mai bun. Si sa stiti este forte usor de preparat.

Mai mult ca sigur daca veti pregati reteta de mai jos nu veti regreta si va deveni preferata familie dumneavoastra.

Ingrediente:

2 cani de ciocolata
6 linguri de unt de arahide
200 g marshmallow bezele
1/4 cana unt de arahide cremos
1 1/2 cana zahar pudra
1 cana alune
320 g caramele
1/4 cana frisca lichida

Mod de preparare:
Tapetati o tava cu hartie de copt, tava nu trebuie sa fie foarte mare 20x24cm.

Puneti 1 cana de ciocolata si 3 linguri de unt de arahide intr-un bol si topiti in cuptorul cu microunde 60 de secunde sau pe bain- marine.
Turnati ciocolata in tava si uniformizati apoi bagati tava in frigider prntru catva minute.

Intre timp combinati bezelele cu 1/4 cana unt de arahide si zaharul pudra topiti cate 10 secunde in cuptorul cu microunde pana cand bezelele se inmoaie putin si se combina cu untul de arahide usor, (eu am pus 3 ture a cate 10 secunde) astfel obtineti o nuga delicioasa.

Scoateti tava din frigider si uniformizati nuga peste ciocolata intarita apoi presarati alunele peste nuga si apasati usor.
Intr-un vas mai mic combinati caramelele cu frisca lichida, topiti la foc mediu.

Tineti vasul pe foc amestecahd continuu pana cand se topesc caramelele.

Dupa ce s-au topit caramelele in frisca lichida turnati compozitia calda peste alune si nuga in tava. uniformizati apoi bagati tava in frigider aproximativ 10 minute pana cand se intareste putin.

Intre timp puneti a doua cana de ciocolata cu cele 3 linguri de unt de arahide la topit in cuptorul cu microunde pentru 60 de secunde.

Turnati ciocolata calda peste caramel is uniformizati. Bagati tava la frigider pentru 30 de minute apoi cu un cutit inmuiat in apa calda taiati batoane de ciocolata.

Se poate face si doar stratul de nuga si caramel apoi se taie batoane si se glaseaza cu ciocolata, astfel obtineti batoane snikers.

Article written by:

Buna, eu sunt Magdalena Stuparu, sotie, mama a doua fete superbe si bucatarul familiei. Sunt pasionata de bucatarie si incerc in fiecare zi sa descopar tot mai multe secrete culinare.