Un desert mai simplu de atat nu se poate. Ai nevoie de doar cateva ingredinete si e gata bunatatea asta.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
340 g nutella
200 g alune prajite zdrobite
130 g unt topit pentru uns foile
Pentru sirop:
1 1/2 cana zahar
3/4 cana apa
zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Puneti apa cu zaharul si zeama de lamaie intr-o cratita pe foc. Amestecati pana cand se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Din momentul in care a ainceput sa fiarba lasati 10 minute pe foc mediu mic.
dupa ce a fiert siropul sasati-l sa se raceaca complet.
Topiti untul in cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Ungeti o tava cu unt apoi puneti 3 foi de placinta, fiecare unsa cu unt, ungeti ultima foaie cu nutella apoi presarati alune zdrobite.
Al doilea starat repetati procedura 3 foi de placinta unse cu unt un strat nutella si alune pisate. Repetati inca de doua ori dar ultimul strat trebuie sa fie de foi unse.
In total trebuie sa aveti 7 streturi, 4 de foi si 3 de nutella si alune.
Taiati placinta in bucati egale cu un cutit ascutit, eu am folosit o forma rotunda de tarta din ceramica dar dumneavoastra puteti da folositi orice tava.
Bagati tava in cuptor La 160 de grade si coaceti aproximativ 1 ora sau pana cand capata o culoare maro auriu.
Dupa ce s-a copt placinta scoateti tava din cuptor si turnati siropul petse aceasta. Aveti grija ca siropul sa ajunga si pe marginei. Presarati alune deasupra placintei.
Lasati placinta sa se raceaca complet cateva ore sau pana cand siropul este absorbit complet.