Pentru ca se anunta calduri destul de mari vreau sa va prezint o varianta de tort de inghetata vegan cu cirese amare.
Ingrediente:
pentru crusta:
3/4 cana alune
1/2 cana curmale fara samburi
un pic de sare
Umplutura:
2 cani alune caju tinute in apa 4 ore apoi scurse
2 cani cirese fara samburi
1/4 cana lapte de migdale sau soia
2 linguri ulei
1 esenta de vanilie
Topping
130 g cioclata menaj
1 cana de cirese intregi
Mod de preparare:
Mai intai preparam crusta astfel:
Punem toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, mixati pana cand obtineti o pasta.
Taiati o bucata de hartie de copt, puneti pasta peste hartia de copt apoi mai puneti o bucata de hartie de copt peste pasta apoi cu o merdenea intindeti usor pasta. Taiati forma tavi din pasta de aline si curmale.
Puneti pasta pe fundul tavi apoi bagati tava in figider.
Preparati umplutura astfel:
Puneti intr-un robot de bucatarie toate ingredientele pentru umplutura in afara de cirese. Ciresele le taiati felii cu cutitul.
Dupa ce ati obtinut o pasta din alunele caju Lapte, ulei si vanilei, amestecati ciresele in compozitie.
Turnati compozitia peste crusta de alune apoi bagati tava inapoi in congelatorpentru 2-3 ore.
Topping:
Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde.
Scoateti tava din congelator apoi scoateti tortul din forma puneti-l pe un platou apoi turnati ciocolata peste tort, asezati ciresele deasupra si bagati iar tava in congelator pentru inca 4 ore.